2003-09-25

I love the smell of avloppsvatten in the morning...

Jag började för några veckor sedan som praktikant på Stockholm Vattens miljö- och marknadsavdelning. Mina huvudsakliga uppgifter där består av att hjälpa till med guidade visningar av reningsverken samt att åka runt till olika skolor och informera barnen om hur vattnet renas till dricksvatten och vad som händer med avloppsvattnet. Det kanske inte låter så intressant, men jag tycker det är skitkul (ha-ha)!

Det som är mest fascinerande med att regelbundet besöka reningsverk är att efter ett tag börjar faktiskt det orenade avloppsvattnet lukta - inte bara hemtrevligt - utan faktiskt gott! (Jag tror att jag i och med detta uttalande kommer utses av många av mina vänner till årets i särklass konstigaste person. Och det vill inte säga lite med tanke på hur konstiga mina vänner är! (Sorry guys, men ni är inte helt friska någon av er) Men det är helt OK. Jag tycker om er ändå. Hoppas bara att ni fortfarande kan tycka om mig...)

I övrigt kan väl nämnas att jag var på party i Uppsala i lördags. Mängder av god mat och goda vänner gjorde att jag mådde... gott. Tack ska ni ha alla som arrangerade! Jag kommer tillbaka och hemsöker er igen nästa år! Och tack till Fredrik och Lars för att ni är så fantastiskt karate-goa! Gulle-gull på er!

Jag har även köpt en bättre begagnad laptop, men har lite problem med att kunna använda den till något överhuvudtaget eftersom den bara har Linux installerad och även om Linux rockar fett så är jag inte särskilt bra på det (än). Dessutom är det svårt - för att inte säga hopplöst - att skapa MSWord-filer utan att ha vare sig Windows (även känt som "vad är det här för jävla skit") eller MSOffice (nästan lika onskefullt som senast nämnda OS) installerade. Och det är svårt - för att inte säga omöjligt - att installera ett OS från en CD-skiva som det inte går att boota från. Framför allt om man inte har en startdiskett. Eller en tidigare version av det OS man vill installera som bas... AAAAARRRRRRGGGHHHHH!!!!!!!!! Frustrationen är total! Jag måste nog gå och lägga mig en stund...

Signing off...