2002-11-05

Tenta och lasagne...
Hade tenta i morse och det kommer nog krävas ett smärre underverk för att jag ska få godkänt, men en sak som känns bra är att just nu känns det som att jag inte bryr mig. Jag har alltid tagit skolan på väldigt stort allvar men har nu äntligen insett att det faktiskt inte är på liv och död. Jag har ju själv valt utbildningen - inte för att jag måste utan för att jag vill - och om jag inte tycker att det är intressant längre kan jag ju också välja att sluta. Det kan ju inte vara meningen att man ska må dåligt av det man gör - oavsett om det är skola, jobb eller förhållanden!

När tentan var över för den här gången sprang jag iväg till en optiker och beställde nya glasögon eftersom jag tröttnat hjärtligt på de jag har nu (och har haft de senaste fem åren ungefär). Ska bli skönt med lite förnyelse. Man kanske skulle tona håret också... Fast det får nog vänta lite till.

Luch åt jag också. Jag och min gode vän Jakob träffades för en liten "lunchdate" på ett fik på söder. De hade faktiskt riktigt god mat - inte bara smörgåsar - och lasagnen jag åt gick inte av för hackor. Det är alltid trevligt att träffa folk man kan slappna av och prata om allt mellan himmel och jord med. Visst kan man ha många vänner och bekanta, men det är bara ett fåtal personer som man kan känna sig riktigt nära. Jag tror det är oerhört viktigt att ha någon som man aldrig behöver skämmas inför oavsett vad man säger eller gör. Det ger ju också ett bra tillfälle att lära känna sig själv bättre, eftersom man annars sällan behöver formulera sina tankar och känslor. Det är ju först när man ska försöka förklara för någon annan som man måste börja analysera det man vill få fram och är ju det bästa sättet att förstå varför man reagerar som man gör i vissa situationer.

Och så dagens citat: "Du kan klä dig tufft, fint eller glammigt. Jag kan se din nallebjörnssjäl ändå." (Loesje)

Jo, förresten. Jag var med min mor på .Yasuragi i Hasseludden igår eftermiddag, och det var så ruskigt skönt! Vilken avkoppling! Bäst av allt var nog den grunda och riktigt varma utomhuspoolen med utsikt över Saltsjön och Lidingö... Tänk, där satt man i solnedgången och softade och det kändes verkligen som att man inte hade ett problem i världen (förutom att glasögonen immade igen, och tog jag av dem försvann ju liksom en del av utsikten)... Det var chi, det