2003-09-18

Höst, bröst och skumpande rumpor

Mycket att göra under sommaren (läs: har inte haft semester...) samt noll tillgång till nätet har bidragit till att jag inte kunnat uppdatera på lääääääänge, men nu är jag på G igen!

Har som sagt inte kunnat njuta av sommaren eftersom jag har jobbat ruskigt mycket för att få ihop till hyran, men nu passar jag på att gripa varje chans att njuta av det härliga höstvädret. Jag har dock inte kunnat undgå att göra vissa observationer under de få sommartimmar jag har sett andra människor i dagsljus.

Till exempel har jag fascinerat och en aning förundrat iakttagit sommarens dammode som till stor del bestått av minishorts, bikinitoppar och linnen med urringning ner till naveln. Inte konstigt att killar verkar gilla sommaren lite extra mycket...

Men det som har fascinerat mig mest är att majoriteten av de som bär dessa kläder inte är de unga, brunbrända med fotomodellskroppar. Det är de smått blekfeta kvinnorna i yngre medelåldern som varit mest entusiastiska bärarna av mikrokläderna. Detta faktum är både förskräckande och superhärligt.

Det är förskräckande eftersom det många gånger är ett tecken på att man inte längre kan åldras med värdighet utan måste ta till alla medel (framför allt självförnekande) för att försöka ge ett intryck av ungdom och obefintligt åldrande. Problemet är bara att ju yngre man vill verka desto äldre ger man intryck av att vara. (Så länge man inte är ung och försöker verka gammal, för då blir betraktas man ofta som ännu yngre).

Det superhärliga är att se det fåtal som är medvetna om att de egentligen är "för gamla" för att bära denna typ av kläder, men väljer att göra det ändå för att de inte låter sig styras av konventioner utan klär sig i sådant som de tycker är snyggt, och som framhäver de kroppsdelar de är stolta över och döljer de delar de är mindre nöjda med. Och på dessa kvinnor är det faktiskt ganska snyggt!

Skillnaden mellan dessa grupper är tyvärr ganska uppenbar. Och hela skillnaden kan beskrivas med två ord: självmedvetenhet och självförtroende.

Så bort med osäkert exponerade kroppsdelarna och fram med de självsäkert gungande brösten och skumpande rumporna!